May 30, 2011

RAHSIA AWET MUDA MSRED

Hello peeps,

Cuba teka berapa umur msred? Tahu? Tak tahu. Tekalah ok.

Saje je nak cerita nak bagi you alls senyum sinis sambil membaca entri ni...hheeee....

Kawan-kawan msred selalu tanya msred ape rahsia msred nampak muda? Botox? Plastic surgery? Susuk?

Haish....mengarut tul la ...

Msred cuma cakap, "msred amalkan minum air suam at least 2 liter sehari tiap-tiap hari."

Kawan-kawan msred mesti cakap, " Tak kan itu je? Mesti ade petua lain."

Msred akan cakap, " Itu je.korang tak percaya sudah. Pi main jauh-jauh."

You alls percaya ke msred cuma amalkan minum air suam tampa botox, plastic surgery atau susuk? Kalau tak percaya, baca bawah ni. Baca sampai habis tau.



Apa pasal msred rajin minum air suam?

1. Melancarkan Sistem Pencernaan 
Mengambil air suam dalam kuantiti yang cukup akan melancarkan sistem pencernaan manusia dan mengelakkan masalah seperti sembelit.

2. Air suam boleh membantu menyingkirkan toksin dalam badan.
Toksin terdapat hampir di semua organ manusia, di mana sebahagian besarnya terhasil apabila sisa makanan yang tidak dicerna sepenuhnya. Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain. secara umumnya, jerawat, alahan, selesema, bau badan, mulut bau dan banyak lagi terjadi kerana fungsi pembuangan toksin yang sepatutnya berlaku terjadi sebaliknya.Jadi, toksin itu tetap keluar namun dalam bentuk cela pada kulit manusia. Dengan mengamalkan minum air suam dua liter sehari, dapat membantu menyingkirkan toksin dalam badan setiap kali kita buang air. 

in short, kalau kita minum air suam banyak-banyak, kita akan selalu buang air dan toksin akan dapt disingkirkn dari badan, maka masalah kulit yang kita hadapi akan dapat dikurangkan.

3. Perawatan kecantikan
Tubuh bandan kita akan menyerap air daripada kulit sehingga menyebabkan kulit kering. Dengan meminum air kosong, ia dapat melindungi, melembab dan menyihatkan kulit.

4. Menguruskan Badan 
Minum air suam sebelum makan akan membuatkan anda lebih cepat kenyang dan hal ini akan membuatkan anda kurang makan.

Nak cantik? nak nampak muda? Minum air suam banyak-banyak. Biarlah susah sikit sebab kena selalu ke toilet asalkan dapat mengekalkan kecantikan. Petua ni turut menjadi amalan orang dulu-dulu, zaman nenek kita. Kalau tak percaya, try sendiri.


Siapa yang dah memang amalkan petua ini? Berkesan tak?

38 comments:

pena rozie said...

Memang bagus minum air masak

Redbloodsnow said...

wahh..nak amalkan la nnti petua nih...hiksss

the girl next door said...

sis!!

i kalo kat kedai minum air suam je!!
sbb xm0 perut buncit =p
**tp buncit jugak**

EZAN IDMA said...

wah pasni nak ikot la petua ni. hehe tq sis :)

Jiejah Gorjes said...

berkesan kottttt hihihi

YanaMIB said...

sy minum air mineral biasa jek..ahaha..klu mlm2 suka minum teh o panas..hihi..kdg2 cara pemakanan kita yg buatkn muka nmpk muda =)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

mnum aiq suam mmg mlncarkn pencernaan..=)

msredcheesecake said...

cik rozie,
baguskan?jom same2 kita amalkan...biar cun je sampai umur 60, insyaAllah...

msredcheesecake said...

cik zie,
jom amalkan....biar cik zie kekal cun macam skang ni sampai dapat cucu nanti...hhee

msredcheesecake said...

cik heels,
msred slalu bawak air suam bila kuar...dpt kekal cun n dapat save rm sket....hheee

msredcheesecake said...

cik ezan, mari kita amalkan same2 ya...kena rajin sket kalu nak kekal cun ni kan?

msredcheesecake said...

cik jiejah gorjes,
da gorjes tu, amalkan lah minum air suam ni supaya bole kekal gorjes sampai timang cucu nanti heee

msredcheesecake said...

cik yana,
betul tu...ni salah satu petua nak nampak cun....

msredcheesecake said...

cik zaty,
betol sgt...oleh sbb msred memang ade masalah tu, kene la byk minum air suam...

merahitujambu said...

jap3 nk teka..27??betul x??ehehehe

nadia ar-rumaisha said...

nampak gayanya, saya kne banyakkan minum air suam and jauhi ais....huhuhu

anismelon said...

yeke..dah amal kan selalu msred..xde pe pon..muke..huh..badan..weee..cano nie..lain tip??heee

deeya said...

dya pun amalkan petua nie taw .. cube teka umur dya berapa ?? ahakz !

msredcheesecake said...

CIK MERAH,
SALAH...HAHAAA.....

msredcheesecake said...

CIK NADIA,
AMALKAN LAH...KALU KURANG MINUM AIR MANIS BYK PENYAKIT BOLEH ELAK...TAK GITU?

msredcheesecake said...

CIK ANIS,
PEMAKANAN LAIN PON KENE JAGA, EKSESAIS...BYK MINUM AIR SUAM MEMBANTU JE....HHEEE

msredcheesecake said...

CIK DEEYA,
UMUR CIK DEEYA 12 TAHUN...KAKAAA

aizamia3 said...

betul.. air masak memang air paling baik.. minum at least 8 gelas sehari.. tapi dah dekat sebulan ai skip kurang minum air masak.. maka hasilnya makin menggebu badan ai ni.. hikhikhik..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

air masak good tp x sedap hehe

msredcheesecake said...

CIK AIZAMIA,
NAPE BERENTI AMALKAN?

msredcheesecake said...

BETUL TU CIK BETTY...KHASIAT BYK TAPI KURANG SEDAP...

daddyzkool said...

minum air mineral 9 botol jer 1 hari ...hehe

HALIM said...

tak caye la msred minum air suam je..mesti pakai susuk ni..hehe!

farahdafghi said...

Wahh gitu yee. lepas ni nk minum air suam byak byak!:D

msredcheesecake said...

mr daddyzkool,
cukup la tu...mesti selalu nampak muda.. heee

msredcheesecake said...

mr halim,
hait....mana tau ni? kakaaa

msredcheesecake said...

cik farah,
minum byk2 k...sari 2 tempayan...baru nampak cam budak 12 tahun...kakakaaa...

rara pinkmafia said...

kakak merahhhhh.rindu lah.heheheh.

akk yeke.minum air je eh.rara nk try lah.2liter eh. =) thnks kak.

msredcheesecake said...

cik rara,
rindu jugak kta dia...hheee...senang je petuanya...rajin tak rajin je...hheee

PinKy MoMMa said...

sayangggg im back!
mis red mmg dah cantik ;)

jeles u...petua nampak selim apa pulak dear..ce citer ce citer hehe..

msredcheesecake said...

PINKY MOMMA,
RASANYA PINKY MOMMA LAGI SELIM DR MSRED...HHEEE..PINKY MOMMA LA CITER RAHSIA KEKAL SELIM COMEY JE

fafa punya said...

msred. fafa nak cuba!!!!

ehem: jamu x makan? :D

msredcheesecake said...

cik fafa,
setakat ni msred tak amek jamu...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno