May 19, 2011

DIMANAKAH NUR KASIH?

Salam semua...

Dimanakh dia? Dimanakah Nur Kasih ni? Kenapa tak jumpa-jumpa jugak? You alls ada ke jumpa Nur Kasih ni? Kat mana? 

Iklan....
Filem Nur Kasih The Movie akan ditayangkan bermula hari ini, 19 May di pawagam berhampiran anda.



Nur Kasih, seorang isteri yang  taat pada agama, taat pada suami dan taat pada keluaga. 

Pengorbanannya kepada suaminya sangat tinggi. Menerima semula suami yang pernah membuangnya. Taat kepada suami yang pernah membuangnya. Cinta kepada suami yang pernah membuangnya. Setia pada suami yang pernah membuangnya.

Tertanya-tanya di dalam hati, wujudkah Nur Kasih waktu ini? Layak kah isteri waktu ini menjadi Nur Kasih kepada suami mereka? Ada ke yang layak? Berapa ramai yang layak? Segelintir?

Kalau Nur Kasih wujud dan ramai yang layak menjadi Nur Kasih, kenapa masih ada isteri yang curang, isteri yang nushuz, isteri yang hilang meninggalkan suami? Kenapa ada isteri yang melawan suami, menengking setiap kali suami buat salah (bukan salah yang melampau). Kenapa tidak menjadi isteri yang pemaaf seperti Nur Kasih?Kenapa ya?

Msred sendiri pun rasa sangat susah mahu jadi seperti Nur Kasih.

Ada pendapat rakan msred,

"Macamana wanita sekarang nak jadi macam Nur Kasih kalau suaminya gagal jadi seperti Adam yang tahu kesalahan diri dan mahu insaf berubah menjadi suami yang baik?"

10 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

nak tengok citer nih sangat2!!!!!!!!!!!!! tapi pg td dah terbacer blogger yg dah tgk citer nih smlm....dier bg 2.5 jer dr 5 bintang....hmmmm....

Kumiko said...

plannya nk tgok filem ni. agk2 best ke x?

mayra aish♥ said...

suka sangat2 cter neyh!!hehe
nak cuba jadi cm nur amina ;)hehehe

Liyana Zahim said...

Xpnh tgk cite ni.. Bes ke? Ase nk p tp xnk p.. Eh, fast n furious bes!!ali

Faten Rosli said...

zaman skrh ni mmg payah la kot nk jumpa isteri mcm nur kasih ni..
tp,, apa2 pun.. kita leh cuba jd yg terbaik..

jom g tgk cite ni..hohoho

msredcheesecake said...

cik dd...msred tunggu kuar tv je...hehee...

msredcheesecake said...

cik kumiko,
tak tau la best ke tak?ada yang kata best ada yang kata tak best...kalu msred, nak tengok kapt jack....heheee

msredcheesecake said...

cik mayra,

msred pon nak jugak jadi cam dia...tapi masih jauh g....ermmm...

msredcheesecake said...

cik liyana,

ff5 mmg best...msred blom p tengok g tapi da tau best...kekeee...nak sgt tengok tp mr bf bz je...

msredcheesecake said...

cik faten,

susah kan?msred nak jadi cam dia pun rasa susah...
tengok citer nur kasih je la...heheee...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno