May 17, 2011

BILA ENCIK MALIQUE SURUH SENYUM

Salam sayang semua .....

Dari bangun pagi tadi, msred ashik tersenyum je. Happy. Hari ni msred sangat gembira. Nak tau kenapa? Tak nak? Kalau macam tu tak mahu cerita lah. Heheheee...Mari dengar lagu favorite msred.



Tak ada sebab spesifik kenapa hari ni msred happy. Mungkin sebab hari ni cuti kot. Itu pasal happy je,tersengeh dari tadi.

You alls. Dalam sehari, berapa kali you alls senyum? 

Banyak kali tak terkira.
Adalah ntah berapa kali ntah.
Hari ni belum senyum lagi.

Siapa yang jawab no 3 tu, baca ni...
  1. Senyum kan boleh buat wajah kita cun. Kita kan selalu suka tengok orang tersenyum dan tak suka tengok orang masam je. So, kalau kita nak orang suka tengok muka kita, senyum la.
  2. Senyum adalah penyakit berjangkit yang sangat baik diamalkan. Kalau kita senyum, orang lain pun akan senyum. Bila semua orang senyum, suasana jadi happy, boleh release tension tau.
  3. Senyum boleh buat kita nampak muda. Tak caya? Cuba masam 24 jam,  mesti nampakmacammakorang yang dah ada anak 5 walaupun you alls baru je habis spm.
  4. Senyum samada kita sendiri yang senyum atau melihat orang lain yang senyum, boleh meredakan perasaan marah. Setuju kan? So, kalau tengah you alls tengah marah, senyum. Kalau rasa-rasa nak kena marah dengan bf atau mak, senyum lebar2 sambil kelip2 kan mata gaya manja.
Jom kita ramai-ramai ikut cakap Encik Malique.

SENYUM SMILE


Banyak lagi kebaikan senyum ni. You all tambah lah lagi.....sila, jangan malu.Heeeheee....

Last,
Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim.



12 comments:

cik pulau said...

cik pulau selalu je senyum..ceewaaahhh...
kadang2 tu orang cakap.. gila ke hape budak ni duk senyum2,.. hahaha

Cik Purple said...

yuhuu~~tag awak..hihi

http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/05/iisshhhkkk-cabutan-bertuah-dapat-header.html

HonEyBuNNy said...

nak senyum la walaupun menghadapi masalah.....;-)

kocix! said...

aq suke senyum.even kat mamat bangla pn aq senyum!walhal bukan dorg yg senyum dulu!hahaaa..

KISAH CINTA NASI LEMAK said...

senyum gak boleh tukarkan rentak degupan jantung...

Redbloodsnow said...

harini zie tak leh nk senyum.tak brape nk sihat. heavy flu :(

msredcheesecake said...

cik pulau,

byk nye sedekah..kita yg senyum ni untungkan?

msredcheesecake said...

cik honey,

senyum selalu...bule gembirakan hati sikit sambil menyelesaikan masalah...heheee...

msredcheesecake said...

cik kocix,

ati2 senyum ngan nanat bangla tu...takut tersangkut plak...hehee....

msredcheesecake said...

tul tu cik KCNL,

degup jantung bule jadi stabil....hehee...

msredcheesecake said...

cik zie,
musim flu skang ni...minum kicap ngan pereahan limau nipis...setengah sudu cukup...jgn belasah secawan plak...hehee...

PinKy MoMMa said...

sbb tu ms red sntiasa mudaaaaa..
betul..jgn kedekut utk senyum ;)

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno