May 04, 2011

APA TERJADI KALAU TAK BAWA HANDPHONE?

Sedang jejalan ke blog jiran-jiran msred yang sporting, msred terbaca lah post ni. Post ni di post kan oleh cik miss librarian. Post cik ML ni ada title jer.

Ape terjadi kalau tak bawa handphone?

Msred punya first word bila terbaca title ni....... 

HUH?














Pening fikir. Ape yang akan terjadi pada msred? Macamana msred nak meneruskan hidup tanpa HP disisi? Macam mana nak kol en bf msred yang mengada kalau orang tak kol sari?

Macamana nak berfesbuk, bertwitter?

Macamana nak kol kawan-kawan kalau tetiba msred rasa bosan?

Macamana nak amek gambar kalau msred waktu tak bawak kamera?

Haish....belum pernah lupa. Harap-harap tak kan terjadi. Nanti kalau kete rosak tengah jalan masa msred sowang2 macamana? Public phone tak de. Duit shiling tak de. Kereta lain tak de lalu kat jalan tu. Hari dah malam. Hujan renyai-renyai. Tetiba kuar bayang-bayang putih....





Make your own banner at MyBannerMaker.com

11 comments:

Eyka said...

sermmm...eyka pon xlehhh~ =.="

msredcheesecake said...

Susah kan kalu henpon xde disisi cik eyka?

ahmad said...

Kalau keluar mesti bawa hp penting tapi masa kerja hp kt locar je rimas lagipun tak elok dekat dengan hp lama2 ni sebab Ada kajian yang mengaitkan hp dengan kanser atau barah menurut kajian diorang la

Yua said...

seriously i can't live without my henpon... sgt penting henpon dlm hdup kita

msredcheesecake said...

Hp tu da jadi Kita nye shadow...kena ikut mana kita pegi....

Redbloodsnow said...

haaa...bg zie..zie mmg tak dpt hdup tanpa HP...sbb hp adalah pengikat di antara zie n tunang yg bercinta jarak jauh...hehe :D

Nur Anees Syafwah said...

i selalu off phone. baik takpayah gunakan msred? hihi.. :D

aizamia3 said...

boleh gile sekejap hp takde.. kalau pape hal susah... dahlah public phone rosak.. ;)

msredcheesecake said...

Cik zie...penting tul hp kalu bf jauh tah dunia mana ntah....tak kan nk pakai surat plak kalu nk beborak kan?

msredcheesecake said...

Cik nur anees,
Nape slalu off hp?de org kacau ee?meh msred babsb dia...hehe...

msredcheesecake said...

Cik aizamia,
Jgn gila kerana hp...kehee...

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno