April 27, 2011

TIPS KURANGKAN PERUT BUNCIT

hello kawan kawan,

pernah tak? hah? pernah tak tetiba rasa perut macam buncit sikit? tadi tak buncit, tetiba macam buncit sikit. tetiba baju rasa macam ketat je sikit kat perut. pernah tak?

kalau pernah, meh msred bagi tips mudah camana nak elak kan perut tetiba rasa macam buncit sikit dari semalam.....

1. kurangkan jumlah angin yang masuk dalam perut
say no to chewing gum, kurangkan penggunaan straw dan kurangkan minum air bergas. 3 benda ni memang selalu bagi angin masuk dalam perut dengan mudah nya dan membuatkan kita rasa tak selesa dan kelihatan buncit sikit dari semalam....

2. kurangkan  fibre dalam diet you all
bukan jangan ambil fibre. fibre tu penting untuk penghadaman. tapi make sure jangan ambil berlebihan sebab makanan ber fibre ni boleh create gas dalam perut kita kalau terlebih intake.

3. makan yoghurt
kandungan microorganism dalam yoghurt boleh produce bakteria baik dan mengurangkan bakteria jahat dalam perut kita sekaligus mengurangkan angin dalam perut.

BALLOON, Activia Yoghurt, Y&r/istanbul, Activia, Print, Outdoor, Ads



tapi kalau perut buncit sebab lemah tepu, kena la buat sit up 100 kali sari.......tips ni untuk perut yang buncit sebab angin atau gas berlebihan ok.


Make your own banner at MyBannerMaker.com

4 comments:

Izyan Masri said...

PERUT YAN BARU NAK BUNCIT.KENE AVOID NI :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau nk period pon perut akan jd buncit kan?

sy suka mkn yoghurt..

Siti nAdiA (NaSz) said...

hehe..akk join ni
http://miszrockers.blogspot.com/2011/04/my-lifes-story-blog-first-giveaway.html

msredcheesecake said...

cik betty, time period msti tetiba buncit kan?tetiba pinggang seluar rase ketat...aish....

cik masz, tengs tag msred.da join da...heeee

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno