April 11, 2011

Kalau nak buat semua, kena multitasking.

Hello everyone.

Multitasking, dalam bahasa orang biasa macam kita, buat dua tiga kerja dalam masa yang sama. Rasanya semua orang pun tahu maksud nya. Tak perlu explain gila gila detail kan?

Oleh kerana kita ada 24 jam je sehari, kebanyakan kita tak cukup masa nak buat benda yang wajib buat (to do list) dan benda yang kita sangat suka buat (love to do list). refer entry sebelum nya

Kalau nak try buat jugak semuanya dalam masa 24 jam sehari, skill yang perlu ada adalah multitasking.



Aktiviti multitasking yang biasa msredcheesecake buat termasuklah....

  • jawab phone/sms/twitter/browse internet guna phone sambil masak ke mengemas ke tengok tv ke membaca ke 
  • masak sambil tengok tv
  • blogging, blogwalking, internet surfing sambil pangku baby ke susukan baby ke
  • masak sambil kemas rumah ke basuh baju ke


dan banyak lagila....terpaksa.kalau tak, tak sempat nak buat semua. Itu pun selalunya tak sempat pun nak buat semua terutamanya yang msredcheesecake suka buat tapi tak wajib buat.

Ada ke sesiapa yang tak pernah multitask? Ada ke? Cer citer..... 

Terima kasih kerana baca entri ini.Terima kasih untuk komen anda.

No comments:

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno