November 22, 2016

Bila putus cinta



Kalau putus cinta. Apa nak buat kalau putus cinta? Macamana nak hilangkan rasa kecewa putus cinta? Ada cara standard ke? Teori dan tips banyak, berjaya atau tak belum tentu. Ada orang guna tips ni berjaya ada yang tak. Ada yang berjaya cepat ada yang bertahun tahun dan ada yang tak pernah recover. Yang paling kesian bila tak boleh nak recover, stress dan murung mula menguasai diri, buat keputusan mudah tarik nyawa sendiri. Cuba tanya ustaz apa hukum orang tarik nyawa 7sendiri dan apa akan jadi pada dia di alam barzakh nanti. Kesian.

Antara nasihat yang biasa kita dengar bila putus cinta ialah, banyak bersabar. Think positive. Cari je pengganti yang lagi best. Lupakan je dia, dia pun bukan nya hebat sangat kau tak rugi pun dia yang rugi. Pergi bercuti tenangkan fikiran. Kalau tak pun, si pendengar keluhan kita tu cakap, susah sangat kau bercinta jelah dengan aku. Aku baik.

Akak suka satu cara je. Nak kekuatan menghadapi ujian putus cinta? Minta lah dengan Allah. Nak jalan keluar dari kesedihan putus cinta, mintalah dengan Allah. Nak pengganti yang lebih baik, minta dengan Allah. Kalau tak tahu doa untuk orang putus cinta minta dengan Ustaz. Senjata orang Islam doa. So, doa banyak banyak. Boleh je kalau nak ikut apa apa pun nasihat kawan kawan selagi tak melanggar hukum agama, tapi in the end kebahagiaan tu datang dari Allah. Tunduklah mintalah dengan Allah InsyaAllah diperkenankan.

Cuba kalau mula bercinta tu dah betulkan niat. Bercinta kerana Allah. Cari pasangan yang niatnya pun sama bercinta kerana Allah. InsyaAllah semua adab terjaga, susah sikit nak putus cinta.





December 11, 2014

APA KAMI BUAT WAKTU ITU







Assalamualaikum....

Throwback?

Boleh lah.

Kisah dua tiga bulan lepas. Kenapa simpan lama-lama cerita ini. Sebab sibuk dengan urusan lain dan sibuk melayan rasa malas yang sangat contagious. Dan sibuk kat sini.... IG: whyrunningman. And if you decide to visit, please dont judge me. Hahahaaa...


Space Bound | via Tumblr
weheartit


Bila bawa boyfriends ke PD. Inilah kisahnya. New town in a making. Gambar saja.

















Eh, dah habis dah cerita. My 4 days away from office start today. Happy Face.



October 14, 2014

NUFFNANG CPUV : ZURICH INSURANCE

Assalamualaikum....


Alhamdulillah rezeki lagi. Kali ini Nuffnang bagi BE dari Zurich Insurance pulak. Tapi sampai tiga. 


Tak tahu lah kalau Nuffnang salah bagi. Sebelum ini ada terbaca pasal Nuffnang sedag upgrade Bahagian Earning kita kat Nuffnang punya Dashboard. Katanya mungkin ada kesilapan especially kalau yang sampai tiga iklan yang sama sekaligus. So, ini maybe a mistake. Just wait and see je la.

Walau apa pun, terima kasih Nuffnang. Terima kasih Zurich Insurance.
Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno