September 18, 2014

CPUV CAMPAIGN FROM NUFFNANG

Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki lagi. Sekarang ini ada 5 CPUV Campaign dari Nuffnang yang sedang running. Ingat dah tak dapat dah, tapi ada lagi.

Thank you Nuffang for these campaign!!!



Thank you juga untuk Advertiser. HP PC, Sanofi, RMK Malaysia, dan Resort World Genting [RWG]. Love you alls.

FAVORITE KITA SERUPA

Assalamualaikum....




Seronok cuti sekolah ni. Jalan nak pergi office tak jam. Clear je. Tenang je bawa kereta. Sampai office pun awal. Sempatlah breakfast sambil layan movie kat dalam pantry.

Tapi dah dua hari ini saya cuti. Iman dan Ian demam. Saya ni kalau dia orang demam memang saya panik. Sebab di kawasan perumahan saya ni memang black area denggi. Banyak kes. Tu yang stress kalau dia orang demam. Penat juga melayan dua orang budak kecik ni demam. Clingy je diaorang sampai nak buat kerja lan pun susah. Nak kena berkepit je. Tapi tak apalah. Berkepit dengan anak kan best.

Ni cerita last 2 weeks masa ada Pesta Buku di SACC Convec di Shah Alam. Tak ada plan nak pergi tapi bila saya pergi SACC Mall sebelah pesta buku tu, Iffan ajak singgah bila dia nampak poster pesta buku. Iffan memang suka buku. Menurun dari mama dia lah. Tapi umur macam Iffan memang baca buku cerita, komik jelah. Tak kan nak suruh baca buku Motivasi pulak. Bila tunjuk buku yang ada unsur-unsur belajar memang dia tak pandang. Nak marah pun tak boleh sebab mama dia pun sama je camtu masa sekolah dulu. Baca novel rajin baca buku belajar Subhanallah, pemalas betul.





August 27, 2014

FAVORITE SAYA DAN BOYFRIENDS, THUMB WAR

Assalamualaikum.....

Thumb war. Pernah main tak? Ini one of my favorite games dengan my husband. Kita orang selalu layan thumb war ni bila bosan ke. Kadang-kadang dalam kereta waktu jam, tetiba je kita orang.... " jom thumb war." Heheee....




Sampai sekarang saya suka layan thumb war dengan husband. Yang bestnya dia selalu bagi saya menang walaupun ikut logiknya dia mesti menang sebab jari dia panjang dan jari saya pendek-pendek [tapi cute] je.

Bila dah ada anak ni, saya selalu main dengan dia orang pulak. Terutamanya Iffan si sulung tu. Dia suka ajak saya lagan Thumb war. Dah tentulah Iffan kalah kalau main dengan saya. Kalau mak orang lain mesti bagi anak dia menang kan. Tapi saya tak mau kalah. Nak menang je. Hehee..... Iffan selalu bersungut, " Alah mama ni. Ashik mama je menang." Dan saya selalu jawab, " Mestilah. Mama kan terel." Kah kah....




Sorrylah, mama Iffan tak romantik.

posted from Bloggeroid

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno