May 31, 2014

KAIN SARI FOR SALE

Assalamualaikum....

STICKY POST

Memang cantik buat baju kurung. Dah jadi trend pulak pakai kain sari buat baju kurung. Suka sangat tengok orang pakai sari buat baju kurung. Ada juga yang buat long dress ala-ala cheong sam. 

Saya ada beberapa helai kain sari dari Delhi untuk dijual. Boleh buat baju raya 2014, insyaAllah.





CODE : MRCC 01
COLOR : LIGHT GREEN
SIZE : 6 M







CODE : MRCC 02
COLOR : DARK PURPLE
SIZE : 6 M





CODE : MRCC 03
COLOR : BLUE/PURPLE
SIZE : 6 M





CODE : MRCC 04
COLOR : PURPLE
SIZE : 6 M






CODE : MRCC 05
COLOR : BLUE BLACK
SIZE : 6 M







CODE : MRCC 06
COLOR : PURPLE
SIZE : 6 M







OUT OF STOCK
CODE : MRCC 07
COLOR : PINK
SIZE : 6 M






CODE : MRCC 08
COLOR : PURPLE
SIZE : 6 M






CODE : MRCC 09
COLOR : BLACK
SIZE : 6 M






CODE : MRCC 10
COLOR : GREEN
SIZE : 6 M



Untuk sebarang pertanyaan : 

msredcheesecake@yahoo.com
https://www.facebook.com/msredcheesecake
Jangan lupa sertakan CODE ITEM.







April 24, 2014

NAK JOIN GROUP BACKPACKERS

Assalamualaikum.....

Di pejabat sekarang ni hujan lebat. Nyaman saja, sesuai untuk merehatkan mental dan fizikal beradu di atas tilam empuk. Tapi cuma boleh membayangkan dalam minda separa sedar saja.

Officemate tetiba memberikan cadangan.... Jom kita pergi bercuti nak? Luar negara. Pergi dengan family kitalah. Ramai baru seronok.

Kepala saya dah mula berangan. Saya teringat masa muda-muda dulu. Saya dan Mr Hasben selalu berangan nak pergi Backpacking around Europe. Dialah berangan nak pergi Europe. Saya prefer Backpacking around Japan or Korea.



Saya cakap, oppa [dalam bahasa melayu]. Kita kumpul duit banyak-banyak, pas tu kita ambil cuti dua tiga bulan, kita Backpacking around somewhere nak? Pergi Jepun [sebab Disneyland] ke Korea ke [pengaruh K Drama] nak tak?





Mr Hasben suka saja. Dia memang suka berjalan. Hari-hari kerja dia berjalan je, bawa orang pergi bercuti. Macam-macam kita orang angankan. Nak pergi situlah nak buat inilah.

Kadang-kadang sekarang ini bila saya tanya dia... oppa, bila nak gi backpacking ni? Dia tersengeh jawab, kita backpacking around Malaysia je lah. Ek e leh. Malaysia dah habis round dah lah oppa. Babab kang.




For tips for backpackers and list of hostel for backpackers in Malaysia....

www.backpackingmalaysia.com

IMAN NAK BELANJA SHOPPING

Assalamualaikum....



Semalam, terpaksa pergi Tesco walaupun malas sangat nak pergi. Saya tak suka keluar malam on weekdays. Nanti Iffan dan Ian lambat tidur, esok pagi susah nak bangun. Disebabkan barang basah memang dah habis, terpaksalah keluar juga. Kalau tak nanti tak dapat nak masak.

Iman sibuk nak bawa duit dia. Katanya nak beli barang pakai duit dia. Sukahatilah Iman.




Tengoklah banyak duit Iman. Duit gaji abang Iffan dan abang Ian sebenarnya. Dapat waktu dia orang kerja kat Kidzania hari itu.




Iman kata dia nak beli m&m ni tapi saya kata duit Iman tak cukup nak beli coklat tu. Merajuk dia. Mahal kot coklat tu, RM 21 sekotak. Tak kuasa nak membelinya. Ganti ngan coklat Sugus saja.



Kalau pergi Tesco Iman mesti nak beli Kaya Ball ni. Bolehlah beli selalu sebab murah.



Ian merajuk sebab kena marah dengan mama dia. Ian sibuklah berlari ke sana sini, dia ingat Tesco tu padang bola agaknya. Tu yang kena kurung dalam troli Tesco. Heheee....

Lepas tu, dinner kat Food Court Tesco. Makan Sizzling mee favorite Iffan. Balik, lepas tidurkan boyfriends saya, layan drama Korea kejap.

Copyright © msredcheesecake l Design by DayangDeno