October 01, 2019

Stationery Haul Unboxing, 2020 Journal Insert

Assalamualaikum,

I am addicted to stationery. Sejak dari sekolah sampai sudah jadi emak orang, masih suka stationery. Dulu masa sekolah, suka beli pen banyak-banyak walaupun yang pakainya kadang-kadang tak sampai separuh dari koleksi. Pencil case mesti yang besar-besar kadang-kadang sampai 2 ke 3 pencil case semua penuh dengan pen. 

Sekarang masih lagi collect stationery, tapi definasi stationery Msred dah berkembang, termasuk journal, stickers, pelbagai jenis kertas untuk art, water colour dan washi tape. 

Msred dedicate channel Msred untuk share journaling and stationery hunting journey di Youtube dengan nama Journalmine. Ini video terbaru yang Msred upload di channel Msred, Ada banyak lagi video yang lain yang you all boleh tonton. Enjoy watching bagi yang decide nak tengok video Msred. Thank you so much, enjoy.






May 28, 2018

MY LIST OF SELF CARE

Assalamualaikum,

Baru Ramadan 12 Msred dah rasa penat dan mengantuk. Kadang-kadang bila ngantuk tu melampau sampai tak daya nak buka mata macam makan ubat tidur je. Msred memang jenis kuat tidur malam, so kalau tak cukup tidur malam start la tersenguk-senguk je kepala start lah cranky dia mengalahkan budak kecik. Tapi kenalah bertabah, Ramadan bukan selalu, bukan lama. 

Msred list down antara aktiviti favourite Msred untuk stay happy and rejuvenate. Hehee... bila happy takdelah nampak stress. Nanti nampak tua. 


https://8-images.blogspot.my/2018/03/
quotes-there-are-two-times-when-you.html


  1. Minum hot chocolate atas katil atau kerusi rehat sambil baca buku novel.
  2. Tulis journal atau scribble je apa-apa. 
  3. Binge watch Runningman atau apa-apa Kdrama atau Japanese movie. 
  4. Pakai mask waktu siang. 
  5. Decorate journal atau planner dengan sticker atau washi tape. 
  6. Masukkan apa-apa yang Msred berkenan dalam online shopping cart. Tak semestinya beli. Hehee....
  7. Tukar setting meja.
  8. Tukar handphone punya wallpaper. 
  9. Wassap husband kacau dia kat office. 
  10. Beli baju atau toys Cik Nen [anak perempuan Msred yang last], online.
  11. Spontaneous road trip. Ini berangan je lah. Tak pernah dapat spontaneous. Semuanya properly plan sebab ada anak-anak yang nak diuruskan. Tak boleh nak tiba-tiba je nak gi bercuti.


Agaknya, list you all's berapa panjang yea? 

ALL TIME FAVOURITE